Kleurstelling en typografie

Voor digitale middelen wordt er gebruik gemaakt van de huisstijlletter Livvic in aangegeven formaten en gewichten voor koppen en bodytekst. De merknaam RRReisword in alle gevallen in cursief geschreven. De spatiëring mag niet worden veranderd.

Desktop

Voor desktop toepassingen worden onderstaande stijlen gebruikt. Lopende teksten mogen niet breder uit vallen dan 700 px zodat een optimale leesbaarheid gegarandeerd kan worden. De afstand tussen de paragrafen is 20 px.

  • H1 - Livvic SemiBold - 51 / 60 px
  • H2 - Livvic SemiBold - 36 / 50 px
  • H3 - Livvic SemiBold - 21 / 30 px
  • Body - Livvic Medium - 18 / 30 px (Microsoft of DUDA op 18 / 1.5)

rrreis typografie

Mobiel

Mobiele toepassingen komen overeen met desktop. Uitzondering is de H1, die een gelijke stijl mee krijgt als de H2 op desktop.

Kleur

Lopende teksten worden enkel in zwart geplaatst op een witte achtergrond. Om te kunnen voldoen aan de WCAG AAA richtlijnen (op een witte achtergrond) worden er 2 extra kleuren aan het palet toegevoegd. Deze worden gebruikt naast het reguliere Hemelsblauw en Emerald Groen, Intens Violet voldoet zonder aanpassing aan de richtlijnen (zie Bouwstenen).

typografie blauw

Typografie Hemelblauw

RGB: 0 - 113 - 179Hex: #0071B3

WCAG 2.1-niveau AA (Contrastverhouding 5,23 : 1)
Geslaagd voor groene tekst en pictogrammen/actiegerichte afbeeldingen op witte achtergrond en vice versa indien 18 pt en groter/14 pt vet en groter.

 

typografie groen

Typografie groen

RGB: 0 - 122 - 78Hex: #007A4E

Koppen worden standaard geplaatst in Typografie Groen. Uitgezonderd zijn de koppen in de footer, deze worden in Intens Violet geplaatst. Een begeleidend tekstlabel in een tegel word in Typografie Blauw geplaatst. Deze verhoudingen zorgen voor een evenwichtig gebruik van de huisstijlkleuren over de gehele pagina.

WCAG 2.1-niveau AA (Contrastverhouding 5,39 : 1)
Geslaagd voor groene tekst en pictogrammen/actiegerichte afbeeldingen op witte achtergrond en vice versa indien 18 pt en groter/14 pt vet en groter.

rrreis headings

Een voorbeeld pagina ter illustratie van de toepassingen van de diverse kleuren koppen.