Exterieur

Richtlijnen exterieur treinen van RRReis

Treinen van RRReis hebben een HOV uitstraling met gebruik van grote kleurvlakken op de zijkanten en het vermelden van het logo RRReis. De vormentaal staat in de kleur Aluminium metallic.

Bij het toepassen van de huisstijl op de treinen is rekening gehouden met de relevante Technische Specificatie voor Interoperabiliteit people with reduced mobility (TSI PRM).

RRReis trein voorbeeld

 

RRReis trein voorbeeld kopstuk

Voorbeeld koprijtuig

 

Trein middenstuk

Voorbeeld middenrijtuig

 

RRReis trein voorbeeld deuren

Voorbeeld deuren

 

Deuren

De deuren van de trein worden vormgegeven in de HOV zilver kleur, dit voor het contrast met de rest van het voertuig, zodat voor de reiziger in één oogopslag duidelijk is waar de deuren zitten. 

Tijdens de implementatie van de eerste treinconcessie is het belangrijk om gezamenlijk te kijken of het contrast van de zilveren deuren ook in de donker avond bij perronverlichting sterk blijft.

 

Zichtbaarheid 1e en 2e klasse

Het verschil tussen 1e klasse wordt zichtbaar bij de instapdeur. Daarnaast komt er boven (en onder) de ramen van de 1e klasse coupe een stippellijn over de hele lengte van het 1e klasse gedeelte. 

Tijdens de implementatie van de eerste treinconcessie stemmen wij af hoe deze er definitief uit gaat zien.

 

Iconen

De kleuren van de iconen die op de deuren en de ramen worden geplaatst dienen te voldoen aan de toegankelijkheidseisen. Tijdens de implementatie van de eerste treinconcessie stemmen wij af hoe de iconen en de kleurstelling er definitief uit gaat zien.

 

Hoogte perron

Houdt er bij toepassing van de huisstijl rekening mee dat een gedeelte van de trein lager is dan het perron. Tijdens de implementatie van de eerste treinconcessie stemmen wij af of de vormentaal wel of niet onder perronlijn door kan lopen.

 

Locatie treinstelnummer

Tijdens de implementatie van de eerste treinconcessie stemmen wij af waar het treinstel-nummer aan de buitenkant wordt vermeld.

 

Voorbeelden Protos, Lint en Flirt

Deze bestanden zijn vanaf 4 november te downloaden onder het tabblad downloads.

RRReis trein voorbeeld Protos

Voorbeeld Protos

RRReis trein voorbeeld Lint

Voorbeeld Lint

 

RRReis trein voorbeeld Flirt

Voorbeeld Flirt